Debian 7.0 „Wheezy” se lanseaza si in Romania

Debian 7.0 „Wheezy” se lanseaza si in Romania

Debian 7.0 cu nume de cod Wheezy a fost lansat international in data de 4 mai, nu stiam insa ca avem si in Romania o comunitate stransa in jurul acestui OS.

Debian Wheezy

Debian este un proiect Linux Open Source, la care colaboareaza mii de programatori independenti din intreaga lume. Noua versiune a re sute de update-uri pe care nu le voi enumera acum si aici, va voi lasa pe voi sa le descoperiti daca doriti sa il instalati. Datele oficiale despre acesta mentioneaza faptul ca este foarte stabil si a fost testat cu rigurozitate in acest sens. Debian 7.0 Wheezy functioneaza pe orice sistem, chiar daca este vorba de un Home Theater PC sau de un server de hosting. Chiar si serverul nostru are la baza o versiune de Debian 🙂

Wheezy functioneaza si fara instalare, se poate pune pe un sitck USB, un CD si porni sistemul direct cu acesta, fara a avea nevoie de un HDD sau fara a trebui sa renuntati la actualul sistem de operare pentru a il testa. Upgrade-ul se face foarte rapid si simplu de la versiunile anterioare. Gasiti mai multe informatii despre acesta pe Debian.org. Avand in vedere numarul mare de colaboratori Debian 7.0 Wheezy este disponibil in peste 70 de limbi, printre care se numara si limba Romana, o mare parte din acestea fiind disponibile si pentru sinteza vocala.

Daca va intereseaza mai multe detalii despre comunitatea autohtona de dezvoltatori Debian, acestea pot fi gasite la adresa debian.org.ro. De aici puteti descarca si versiunea in limba romana si puteti cere ajutorul altor utilizatori mai experimentati pe forumul existent.

Citește și:
Etichete: