09 mai 2013 | 13:30

Consola Ouya de 99 dolari primeste si ea tratamentul clasic de la iFixit

ACTUALITATE
Consola Ouya de 99 dolari primeste si ea tratamentul clasic de la iFixit

De ceva vreme lumea gamingului a fost plina de discutii referitoare la consola Ouya al carei pret de 99 dolari ce functioneaza pe Android.

Consola Oyua

Ce a inceput ca un proiect pe Kickstarter s-a transformat intr-o adevarata miscare revolutionara pentru industria gamingului cu donatii de pana la 8,5 milioane de dolari pentru acest proiect. Stabilita sa fie pusa in vanzare in luna iunie a acestui an, consola Oyua este echipata cu SoC-ul Tegra 3 de la Nvidia, cu o frecventa de 1 GHz, are 1 GB memorie RAM si un spatiu de stocare de 8 GB expandabil prin USB. Ca si conectica avem microUSB, USB 2.0, WiFi 802.11 b/g/n, LAN, Bluetooth si HDMI.

Echipa de la iFixit a facut ce stiea ea mai bine si a desfacut consola pana la ultimul surub, descoperind lucruri interesante cum ar fi faptul ca ea detine o serie de greutati in ansambul acesteia. Spre deosebire de smartphone-uri sau alte dispozitive ce ruleaza Android, si care trebuie sa fie cat mai usoare, Ouya are nevoie de o greutate mai mare pentru a ramane in aceeasi pozitie si cu toate cablurile conectate la aceasta. Carcasa acesteia este echipata cu greutati metalice ce adauga aproape 50 de grame.

Alte elemente interesante includ un ventilator detasabil, un radiator lipit direct pe placa de baza si un modul Bluetooth 3.0  Broadcom BCM20730. Mai multe detalii gasiti chiar pe pagina celor de la iFixit.