Chelnerul „zburator” – Tehnologia aplicata in mod intelept

Chelnerul

Aglomeratia poate fi evitata cu usurinta, fapt demonstrat de londonezii de la restaurantul YO! Sushi care folosesc un iPad pentru a controla „chelnerul zburator” ce livreaza comenzile.

Droid Yo!Sushi  Chelnerul Zburator

Lantul de restaurante Yo! Sushi, cu specific japonez din Londra  testeaza un mini elicopter care poate zbura cu pana la 40 de km/h, adica o viteza aproape sase ori mai mare decat cea cu care se deplaseaza un ospatar, totul pentru a face fata comenzilor si aglomeratiei. Cunoscut sub numele de iTray, drona care „alimenteaza” clientii este folosita intr-un restaurant din Soho si are la bord si doua camere video de inalta definitie, care trimit imagini ospatarului, pentru a putea controla zborul de pe iPad.

Chelnerul zburator  folosit de londonezii de la Yo! Sushi poate actiona pe o raza de 50 de metri in jurul centrului de comanda, iar conducerea restaurantului a spus ca daca totul merge ok, ar putea sa introduca „chelnerul” zburator in toate cele 64 de restaurante ale sale, din Marea Britanie. Acesta ar fi un domeniu nou pentru o drona, care deja, dupa cum am vazut, a patruns deja si in alte domenii cel„militar” fiind deja aglomerat de aceste echipamente, care mai sunt folosite si  in scoli sau chiar la supravegherea copilului. Oricum, trebuie sa stii sa controlezi destul de bine droidul pentru a livra comanda in siguranta si a o aseza in fata clientului. Sunt tare curios ce experientei au avut cei care au comandat supa.

Citește și:
Etichete: