CFO-ul Microsoft, Peter Klein, demisioneaza pentru ca si-a atins scopul

, 23 Apr, 18:51

Da, atiti citit bine titlul, Peter Klein demisioneaza din functia de CFO Microsoft, pentru ca e multumit de ce a indeplinit si vrea sa isi petreaca timpul cu „cealalta familie” a sa.

Peter Klein CFO Microsoft

Imi plac situatiile de genul acestea, acelea in care dupa ce ai depus 11 ani de eforturi in pozitia de Chief Financial Officer intr-o companie ca Microsoft, iti dai demisia si pleci cu respectul si admiratia celorlalti. Pleci ca sa iti traiesti linistit viata si sa te dedici familiei personale, Peter Klein se referea la prima familie ca fiind Microsoft. Incepi activitati caritabile, te retragi la munte intr-o cabana doar a ta, iti urmezi visurile pe care le-ai pus „on hold” atunci cand ai intrat intr-o companie de asemenea dimensiuni, la care ai pus umarul sa o sustii si sa o ridici. Nu este nici o gluma, Microsoft a avut un trimestru destul de bun, care chiar a depasit asteptarile analostilor financiari. Veniturile au crescut cu 18 procente, la 20.49 miliarde de dolari, fata de anul trecut cand acestea atingeau doar 17.41 miliarde de dolari.

Plecarea lui Klein totusi nu vine intr-un moment oportun pentru Microsoft, care se chinuie putin sa isi mentina pozitia intr-o piata a PC-urilor in continua scadere. Aici as putea sa contrazic putin termenul de PC, semnificatia acestei denumiri putand fi axtinsa chiar si telefonului mobil sau tabletei.

„A fost o placere sa lucrez cu Peter ca CFO”. „A fost un membru cheie al echipei mele de conducere si un consilier strategic pentru mine, si ii doresc numai binele in continuare.”  a spus Steve Ballmer

„Am avut o mare experienta ca director financiar si general in timpul meu la Microsoft”. „Avem o organizație financiara incredibil de puternica, si aștept cu nerabdare sa lucrez cu succesorul meu pe tranzitia pana la sfarsitul anului fiscal.” a spus Peter Klein.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

nu vreau sa fiu carcotas, dar personal PC e pleonasm

Radu Neagu

Ai dreptate, viteza m-a facut sa fiu mai putin atent. Am corectat 🙂

Este o mica greseala in textul de mai sus, nu cred ca Microsoft a avut incasari de 178 de miliarde… este cel putin imposibil si improbabil.

Radu Neagu

Din nou, graba e de vina, imi cer scuze. Cifra corecta este de 17,41 miliarde.

Nu ştiu cum se scriu articolele la voi, dar, deşi eram oarecum atras de titlul acestuia de faţă, mi-am pierdut interesul după primele 3 greşeli. Efectiv n-am mai putut să fiu atent la conţinut.
Să le numărăm, coane Fănică, vorba ceea:
„atiti citit”, „de genul acestea”, „acestea, acelea”, „nici o”, „analostilor”, „Veniturile au crescut cu 18 procente, la 20.49 miliarde de dolari, fata de anul trecut cand acestea atingeau doar 178.41 miliarde de dolari”, „personal PC”, „axtinsa”, „in timpul meu la Microsoft”, „organizatie financiara”, „succesorul meu pe tranzitia pana la sfarsitul anului fiscal”…
Mai bine lăsaţi textul în engleză decât să îl ciopârţiţi aşa. Îmi pare rău că vă atrag atenţia, preferam să nu fie cazul. Şi, mai rău, când am desicutat despre asta, prietenii mei m-au luat în râs: „Da’ tu mai citeşti ştiri pe playtech? E păcat, te enervezi, ăia nu ştiu să scrie…”.
Faceţi ceva! Mai multă atenţie şi mai mult interes, altfel vă luaţi banii degeaba.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail