Va readuce Windows 8.1 butonul de start?

Va readuce Windows 8.1 butonul de start?

Pana acum, lipsa butonului de Start din Windows 8 a fost in topul reprosurilor adresate

windows 8.1 start button

Incercand sa arate ca nu ignora doleantele utilizatorilor, Microsoft se pare ca va reintroduce in urmatorul Windows, menit sa fie lansat pana la sfarsitul anului, butonul de Start. Surse apropiate de compania americana au confirmat acest zvon pentru echipa The Verge.

Gandit ca un compromis intre meniul de Start din Windows 7 si ecranul de Start din Windows 8, noul buton va fi amplasat accesibil in locul in care era si pana acum, insa va deschide noul ecran cu scurtaturi in format Metro. Pentru ca la baza butonului trebuie sa fie o icoana sugestiva si cuvantul Start nu a mai fost folosit de la Windows XP, in coltul din stanga jos al ecranului se pare ca vom vedea steagul redesenat gandit ca o sigla pentru Windows 8.

Acest set de zvonuri vine la doar cateva zile dupa ce se vehicula ca noul sistem de operare Microsoft va permite initializarea direct in desktop, fara nici un click suplimentar in interfata moderna. Cu toate ca au scapat pe internet in ultimele saptamani si functiile noi descrise mai sus nu au fost prezente, se pare ca intarzierea implementari respectivelor elemente are un motiv. Microsoft amana reintroducerea acestor aspecte pentru a finisa cat se poate de bine modul in care va avea loc fericitul eveniment.

Citește și: