CES 2013 – Samsung detalieaza o noua generatie Exynos 5 Octa

CES 2013 - Samsung detalieaza o noua generatie Exynos 5 Octa

Pentru a atrage atentia asupra diverselor domenii in care activeaza, Samsung a prezentat la CES, printre altele, o serie noua de procesoare Exynos 5 Octa.

Samsung Exynos-5-Octa

Exynos 5 Octa este un nou SoC al celor de la Samsung. Spre deosebire de iteratiile anterioare ale procesorului Exynos, aceasta versiune foloseste un alt principiu de functionare. Datorita implementarii unei tehnologii patentate de ARM, cu numele de Big Little, marea inovatie din noul Exynos 5 Octa este data de arhitectura multi core unica.

Fata de sistemul clasic cu 2 sau patru nuclee identice, noua generatie de Exynos are 2 seturi de catre 4 core-uri gata de actiune. Patru dintre ele sunt ARM Cortex-A15, destinate pentru performanta, in timp ce 4 core-uri sunt ARM Cortex A7 pentru un consum redus de energie in efectuarea sarcinilor obisnuite. Spre deosebire de tehnologii similare care se bazeaza pe ajustarea in timp real a voltajelor pe procesor pentru obtinerea unui consum mai scazut scazut de energie, Samsung se lauda ca noul Exynos 5 Octa coboara consumul cu 70% in comparatie cu vechea generatie de procesoare Exynos 5 Dual fara acel siretlic. Aceasta performanta se datoreaza in mod exclusiv prezentei nucleelor ARM Cortex A7, folosite in caz de nevoie.

Revenind la cele 4 nuclee Cortex A15, acestea sunt responsabile de o performanta in teste mult mai mare in comparatie cu generatia de SoC-uri Exynos 5 Dual. Pentru a va face idee, Samsung se lauda ca noul Exynos 5 Octa este de doua ori mai performant decat orice alt procesor mobil de pe piata. Indiferent ca vorbim de procesorul din Nexus 10 sau de Exynos 4 Quad, toate sunt net inferioare noului Exynos 5 Octa.

Desi sunt incantat de astfel de avansuri remarcabile in performanta, sunt curios daca toate specificatiile spectaculoase insirate de Samsung se vor reflecta intr-un nou smartphone Galaxy care sa  aiba o autonomie mai mare de o zi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: