CES 2013 – Project Fiona devine Razer Edge

CES 2013 – Project Fiona devine Razer Edge

Anul trecut la CES, Razer a venit cu un concept foarte interesant de tableta de gaming. Era vorba Project Fiona, o tableta „cu manare”, care includea hardware de ultrabook si performanta palpabila in jocurile de PC. Ei bine, la un an de la anuntul initial, avem si produsul finit sub forma lui Razer Edge.

Razer Edge

Ei bine, manerele pentru gaming au fost detasate de corpul principal al tabletei, acestea devenind un dock separat si optional pe care utilizatorii de Edge il pot cumpara, daca si-l doresc. Avem astfel de a face cu o tableta ceva mai clasica la prima vedere, insa care in continuare include hardware puternic de PC. Razer Edge ruleaza Windows 8 si in varianta de baza dispune de un display de 10,1 inci (1280×800), procesor Intel Core i5, un cip grafic NVIDIA GT640M LE, 4 GB RAM si 64 GB de memorie flash (SSD). Pretul acestei versiuni este 999 de dolari si va incepe sa se livreze in curand.

Cei care doresc si mai multa performanta pot opta pentru varianta Razer Edge Pro, care vine cu procesor Intel Core i7, 8 GB de memorie RAM, acelasi cip grafic GT640M LE si optiuni de pana la 256 GB de stocare pe SSD. Se pare ca gamingul portabil de PC nu este tocmai ieftin, intrucat varianta are un pret care incepe de la 1299 dolari. In termeni fizici, Razer Edge nu este foarte diferit de Surface Pro de la Microsoft, insa cu siguranta va oferi performante mai ridicate ca aceasta.

Fiind un dispozitiv destinat gamingului, Razer va oferi mai multe metode de a interactiona cu jocurile preferate. Cum ziceam, manerele laterale au devenit acum un dock separat, care se vinde la pretul de 249 dolari, insa acesta nu este singurul accesoriu pe care cei care vor cumpara Blade il vor avea la dispozitie. O tastatura retroiluminata Razer va fi de asemenea disponibila la 199 dolari, iar un dock destinat conectarii la televizor va costa 99 dolari. Acesta din urma adauga doua porturi USB si un port HDMI pentru a impartasi experienta de joc pe un televizor, alaturi de un prieten. Evident, jocurile de strategie vor putea fi jucate prin intermediul touchscreen-ului integrat.

Tot ce ramane de vazut este performanta in libertate a hardware-ului, care nu pare a fi destul de puternic pentru a duce toate jocurile actuale si durata de viata a bateriei. Avand in vedere ca laptopul de gaming Razer Blade a primit un upgrade semnificativ la cateva luni de la lansare, poate este o idee buna sa asteptati pana sa va hotarati sa investiti o caruta de bani in noul Edge. Pentru doritori, comenzile sunt disponibile pe site-ul oficial Razer.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Razer Edge/”/]

 

Citește și: