Project Fiona – PC Gaming pe tableta

Project Fiona - PC Gaming pe tableta

Dupa teaserul de saptamana trecuta, ne asteptam ca Razer sa vina cu un concept portabil pentru gaming, insa ceea ce au prezentat la CES 2012 este de-a dreptul uimitor. Avem de a face cu o tableta echipata cu un procesor Core i7, la care au fost atasate pe margini doua manere.

Ei bine, manerele respective indeplinesc functia unui gamepad complet, fiind echipate cu doua stick-uri analogice si doisprezece butoane. Cei care s-au jucat in trecut pe PC sau pe o consola cu un gamepad stiu la ce sa se astepte din punctul de vedere al controlului, iar Razer se lauda cu software propriu, care adapteaza controlul de PC la butoanele dedicate de gaming de pe Fiona.

Tableta va fi compatibila cu Windows 8, beneficiaza de un touchscreen capacitiv, accelerometru si un display de 10 inci cu rezolutia 1280×800 si este in proportie de 80% gata. Chiar daca nu are inca un nume final, fiind inca numita „Project Fiona”, CEO-ul Razer, Min-Liang Tan, se asteapta ca inainte de sfarsitul anului sa avem parte de o versiune finala. Intr-adevar, nu va fi la fel de subtire sau usoara precum alte dispozitive cu forma asemanatoare, insa va aduce gamingul pe PC in spatiul mobil.

Pana cand nu va fi gata, nu vom sti cu exactitate ce hardware se gaseste in noul gadget, insa jocuri precum Warhammer 40.000: Space Marine, Assassin’s Creed: Revelations sau Tom Clancy’s H.A.W.X. 2 nu par sa ii ofere prea multe probleme (probabil cu mici ajustari la setari). Daca acest produs va ajunge sau nu pe piata, ramane de vazut, intrucat anul trecut la CES, Razer a prezentat un alt concept de gaming portabil numit Switchblade, care nu a trecut de stadiul de proiect.

Citește și: