Glove Tricorder – prototip cu viitoare aptitudini de medic

Glove Tricorder –  prototip cu viitoare aptitudini de medic

Stiti scenariul in care un medic pune mana undeva pe corp doar pentru ca in cateva secunde sa poata oferi un diagnostic cat se poate de real? Un sistem asemanator ar putea fi implementat intr-o manusa cu aptitudini senzoriale deosebite.

manusa cu senzori

Dispozitivul din imaginea de mai sus sau din clipul de mai jos reprezinta o varianta incipienta a unui gadget ce va fi realizat de Med Sensation. Gandit pentru a asista persoanele interesate intr-o diagonsticare autonoma in confortul caminului, Glove Tricorder are in aceasta versiune mai multi senzori. Desi se afla la inceput, manusa din imagine, include deja un accelerometru, un senzor de temperatura, forta, sunet si vibratii. Din pacate mai are cateva lucruri de incorporat pana sa-si atinga scopul final. Imaginata initial de un grup de studenti de la Singularity University, manusa a fost realizata cu speranta ca daca respectivii studenti vor gasi o metoda prin care sa masoare intensitatea atingerii aceasta va deveni extrem de utila in medicina.

Trecand peste ce vrea sa devina, in stadiul actual produsul din imagine poate doar sa asiste studentii la medicina sa obtina un feedback real legat puterea unei apasari pe un organ. Pe termen lung, daca gadgetul va include mai multi senzori ne putem astepta sa detectam probleme cu inima, cancer la san si multe alte optiuni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: