Xbox One vine cu un handicap pe partea de Xbox Video

Xbox One vine cu un handicap pe partea de Xbox Video

Poate părea neaşteptat, se pare însă că s-a descoperit un nou capitol la care este mai puţin capabil decât Xbox 360.

xbox 360 xbox one xbox-video

De această dată, este vorba de Xbox Video. Deşi acest serviciu nu este foarte popular în ţara noastră, merită reţinut că serviciul de închiriere şi achiziţie de conţinut multimedia de la Microsoft este unul foarte capabil. Are o bază de date de filme şi muzică foarte bine pusă la punct şi beneficiează de actualizări dese.

În mod normal, utilizatorii de Xbox 360 şi cei care folosesc platforma web video.xbox.com au posibilitatea să redea un film prin streaming, direct de pe serverele companiei, sau să-l descarce pentru vizionare offline. Această funcţie este în special dedicată internauţilor cu o bandă de download redusă care în majoritatea cazurilor nu pot beneficia de o experienţă de streaming fluentă.

Problema Xbox Video vine în momentul în care depindeţi de acest serviciu pentru filme, dar aţi făcut . Deşi include un hard disk generos de 500 de GB, posesorii celei mai noi console Microsoft, nu pot decât să închirieze un film de pe respectiva platformă de conţinut sau să-l redea prin streaming. Butonul de download lipseşte efectiv.

În plus, o pagină de termeni şi condiţii care apare pe Xbox 360 explicând restricţiile vizavi de timpul pentru care puteţi păstra un film pe HDD nici nu apare pe Xbox One. În teorie, vorbim de aceeaşi platformă, cu toate acestea, clipurile exclusive care apar pe consola mai veche a gigantului din Redmond nici măcar nu sunt afişate ca rezultate la căutare pe consola next-gen a aceluiaşi producător.

Până la această oră, Microsoft nu a lansat nici un comunicat oficial pe marginea acestor diferenţe semnificative Xbox Video între cele două produse.

Citește și: