Bluetooth 4.1 promite conexiuni mult mai rapide și mai stabile

, 10 Dec, 20:01

Conexiunea Bluetooth 4.1 promite viteze mai mari și mult mai stabile între dispozitivele ce vor folosi acest standard

Bluetooth-4.1

Bluetooth 4.1 se pregătește pentru The Internet Of Things (IoT) unde în viitor o mulțime de dispozitive de toate felurile vor putea comunica prin Bluetooth sau prin Wireless între ele. Noile specificații ale acestui standard vin cu promisiunea de a facilita transferuri de date mai rapide și o conexiune mai bună. Bluetooth 4.1 vine cu o cooperare mai bună cu standardul LTE, asigurând o izolare mai bună și interferențe implicit mai reduse. Pentru conexiunile între dispozitive Bluetooth vor exista intervale mai flexibile și mai variate, astfel dispozitivele se pot conecta între ele mai rapid, când se afla în raza de funcționare. Spre exemplu, un utilizator poate pleca din cameră și când se întoarce, cele 2-3 dispozitive pe care le folosea, să se reconecteze fără intervenția acestuia. Acest lucru presupune folosirea și a standard-ului Bluetooth LE, care pune în standby toate modulele folosite, însă nu le va închide complet.

Bluetooth 4.1 va susține de asemenea transferuri de date simultane, cum ar fi senzorii ce au acumulat informații de pe o bicicletă, spre un dispozitiv dedicat sau un smartphone. Noile specificații vin cu o metodă standardizată de creare a canalelor specifice, metodă ce poate fi utilă la comunicarea cu standardul IPv6. Pentru standardul Bluetooth, creșterea în ultimii ani a fost relativ redusă, utilizatorii folosind extrem de puțin aceastp conexiune pentru transfer de date. În ideea în care în anii următori Bluetooth va lucra împreună cu LTE și Wireless, multe din echipamente vor fi dotate cu un astfel de modul.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail