BlackBerry se reinventeaza, dar fostul CEO nu are incredere

BlackBerry se reinventeaza, dar fostul CEO nu are incredere

Un gest al fostului co-CEO BlackBerry,Jim Balsillie, poate fi interpretat ca o dovada de lipsa de incredere in traiectoria urmata acum de companie.

Jim Balsille BlackBerry

Printr-un document inaintat de compania canadiana zilele trecute a fost facuta publica o vanzare semnificativa de actiuni. Jim Balsillie, care pana de curand avea 28,6 milioane de actiuni la BlackBerry, si-a vandut toate actiunile si a renuntat la orice ,,bucatica” pe care o mai detinea din companie.

Research in Motion, actuala BlackBerry, a fost fondata de Mike Lazaridis si a fost condusa in perioada ei de glorie de doua persoane. Jim Balsillie si Mike Lazaridis au detinut impreuna functia de co-CEO pana la 22 ianuarie 2012. In acel moment, Jim Balsillie s-a retras complet din companie si Mike Lazardis si-a asumat rolul de vicepresedinte. Tot atunci, functia de CEO a fost preluata de Thorsten Heins.

Intr-o perioada in care BlackBerry incearca sa reinvie din cenusa cu o serie noua de dispozitive si un sistem de operare reinventat de la zero, miscarea lui Balsillie nu arata bine. Ba, mai mult, a fost interpretata ca un vot de blam pentru traiectoria pusa pe hartie de Thorsten Heins si echipa sa de directori executivi.

Citește și: