BlackBerry 9720 – „O greseala” in varianta finala?

BlackBerry 9720 -

Initial era infatisat ca Bold 9720, acum se pare ca a ramas doar cu simpla mentiune ca acum avem si un nume de cod: Samoa.

BlackBerry 9720 Samoa

Aceeasi echipa care s-a aflat in spatele unui numar impresionant de imagini cu smartphone-uri neanuntate oficial a postat acum pe contul @evleaks o randare ce pare oficiala cu BlackBerry 9720.

Terminalul de mai sus are mari sanse sa intre in istorie ca fiind ultimul telefon lansat de canadieni cu sistemul de operare BlackBerry 7. Pornind de la faptul ca numarul smartphone-urilor cu BlackBerry 10 este deja decent la aproximativ jumatate de an de la lansarea Z10, multi considera inutila sau, mai rau, absurda lansarea unui astfel de aparat. CEO-ul fostei comanii RIM a afirmat ca un gadget nou ce foloseste vechea platforma sa justifica datorita popularitatii BlackBerry 7 in diverse tari mai putin dezvoltate de pe mapamond.

Personal, vad aceasta miscare ca fiind disperata din partea lui Thorsten Heins si ca o lipsa de incredere in noul BlackBerry 10. Avand in vedere ca exista sau vor exista modele low-end precum , intregul spectru de pret era deja acoperit, fapt care reconfirma aceasta lansare ca fiind o mare greseala.

Cu un design ce aduce aminte de ultimul Bold 9900, terminalul 9720 vine cu aceeasi tastatura pe care o vedem si la Q10, cu o rezolutie infima de 480 x 360 si butoane fizice pentru preluarea si inchiderea apelurilor. Este greu de aproximat la acest moment daca va avea si un panou sensibil la atingere, insa e clar ca avigarea prin meniu se va putea realiza si prin intermediul trackpad-ului optic popularizat de modelele lansate in anii anteriori.

Citește și: