BitTorrent Sync Alpha – Cea mai buna solutie pentru transfer de fisiere?

BitTorrent Sync Alpha – Cea mai buna solutie pentru transfer de fisiere?

Daca nu iti este strain conceptul de torrente, pentru transfer de fisiere.

bittorrent sync

BitTorrent Sync este cea mai noua aplicatie de la prin cai din ce in ce mai legale pentru folosirea standardului de transfer de fisiere.

Aflat momentan in versiune Alpha si proaspat iesit din perioada de teste interne, noul program poate fi descarcat gratuit de pe site-ul producatorului. BitTorrent Sync, daca este promovat cum trebuie, are mari sanse ca in scurt timp sa devina solutia perfecta pentru a transmite fisiere de orice dimensiune intre doua PC-uri aflate in colturi diferite ale lumii sau ale Bucurestiului.

Practic, intr-un mod privat si encriptat, un prieten poate descarca niste fisiere direct de pe computerul vostru. Nu vorbim de intermediari si nici de vreun server din SUA. Totul se petrece pe reteaua internet intre voi si prietenii vostri. Este suficient sa dati unui prieten un cod de genul EP556TGFCYSIXNG4D2P7QKATDF5D4ZZP, generat de aplicatie si acesta poate incepe procesul de descarcare. Nu exista nici o taxa asociata acestui serviciu si sunt mari sanse ca niciodata sa nu fie introdus un pret.

Au inceput sa apara speculatii legate de un serviciu BitTorrent Sync platit, respectivul serviciu va veni insa cu functii avansate de genul Time Machine. In cateva cuvinte, creatorii serviciului au promis ca vor introduce o functie care sa permita accesul la diverse versiuni ale unui singur fisier, astfel va va fi mai usor sa colaborati cu prietenii la un proiect fara sa pierdeti versiunile intermediare ale lucrarii.

In versiunea actuala a fost deja introdusa o optiune mai speciala: posibilitatea sincronizarii de informatii intr-un singur sens, perfecta pentru backup regulat. Pentru ca astfel de servicii isi gasesc mai bine locul pe servere si sisteme NAS, este laudabil faptul ca, din prima zi, BitTorrent Sync este compatibil cu Windows XP sau, mai nou, Mac 10.6, Linux ARM, Linux PowerPC, Linux i386 si Linux X64.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: