BitTorrent intra in legalitate, la anul

BitTorrent intra in legalitate, la anul

Desi este greu de crezut, incepand cu 2013 reteaua BitTorrent ar putea gazdui continut de calitate descarcabil in mod legal.

BitTorrent

Intr-un set de declaratii facute publice zilele trecute, Matt Mason – Director Executiv de Marketing la BitTorrent si-a exprimat increderea in potentialul de legalitate al retelei. Incercand sa se alinieze trendului actual impus de giganti precum Apple, Google sau Amazon, BitTorrent vrea sa intre in domeniul distributiei legale de filme, muzica sau carti in format digital.

Cu cele doua aplicatii ale sale, BitTorrent si uTorrent, compania dezvoltatoare a inregistrat pana in acest moment un numar de 160 milioane de utilizatori. Dintre acestia, 40 milioane folosesc zilnic serviciile retelei Torrent. Incercand sa transforme aceasta cifra intr-o suma profitabila, tot Mason a explicat ca incearca sa abordeze marii jucatori din industria muzicala si cinematografica in vederea incheierii unui parteneriat.

,,Modul prin care rezolvi problema distributiei de continut este sa nu blochezi accesul la el. Nimeni nu vrea sa reprezinte doar niste canale de transfer. Suntem deja acest lucru si suntem foarte buni, ca urmare avem toate sansele sa nu intampinam probleme in aceasta tranzitie.”

Un model de business bine gandit si un pret accesibil s-ar putea sa fie calea catre un produs de succes. Ramane sa asteptam cateva luni pentru a ne lamuri daca intentiile Directorului de Marketing BiTorrent se vor reflecta in realitate.