ASUS Zenbook UX301 – Mai usor, mai subtire, mai performant

ASUS Zenbook UX301 - Mai usor, mai subtire, mai performant

ASUS a prezentat astazi cele doua variante de Zenbook UX301 si noul Transformer Book Trio, toate intr-un cadru informal si presarat cu detalii picante.

Asus Zenbook UX301

ASUS Zenbook UX301 este cel mai subtire, elegant si performant ultrabook al productorului. Printre caracteristicile cu adevarat deosebite ale acestuia se numara capacul display-ului care este protejat de Gorilla Glass 3 atat pe ecran cat si pe suprafata acestuia, configuratia de top ce include cele mai noi procesoare Intel Haswell, si ecranul cu o rezolutie WQHD de 2560×1440 pixeli. Tot la nivel de configuratie merita mentionat faptul ca nu au incaput in acesta decat SSD-uri pe conector mSATA cu capacitati de 128 sau 256 GB, insa detine o placa grafica Nvidia GT730M.

Desigur, fiind vorba de un ultrabook, discutam de procesoare cu voltaj redus, si implicit cu o frecventa si o performanta putin mai mica decat a laptopurilor de o grosime considerabila. Pretul insa nu poate fi considerat un atu pentru aceste doua produse. Vine in doua variante de culori, un alb perlat, elegant, si un albastru ce reflecta lumina intr-un mod incredibil de frumos. Aici pot sa fiu putin subiectiv si sa spun ca este probabil cel mai frumos portabil pe care l-am vazut in ultimii ani. Pretul dupa cum spuneam mai devreme va pleca de la 6000 Lei si poat urca pana la 9000 Lei in functie de configuratia aleasa. Varianta de 6000 Lei va avea procesor i5 si doar 128 gb SSD, ambele variante de culoare fiind disponibile la vanzare incepand de luna viitoare. Cel mai probabil acestea  nu vor fi produse care vor fi incluse in oferta de Black Friday. 🙂

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/ASUS Zenbook UX301/”/]

Partea interioara si tastatura are culoarea neagra la cel albastru si alba pentru cel cu capacul alb. Mi-a placut foarte mult touchpad-ul din sticla, foarte sensibil si precis, si chiar si faptul ca toata zona interioara, chiar daca este din plastic, are o suprafata mata, aproape catifelata. Vechiul Zenbook a primit numele de UX302, vine si el cu procesoare Intel Haswell si spre deosebire de UX301 permite instalare HDD-urilor de 7 mm grosime, cu capacitati de pana la 750GB.

ASUS Transformer Book Trio

Al doilea produs interesant a fost Transformer Book Trio, o tableta hibrida ce ruleaza atat Android cat si Windows 8. Sistemele de operare sunt separate chiar si la nivel hardware, insa comutarea intre ele se face foarte usor si rapid. Practic in docking-station se afla hardware-ul pentru Windows iar in spatele ecranului se afla hardware-ul pentru Android. Astfel dock-ul se poate conecta separat la un monitor si la periferice si devine un sistem in toata regula. In momentul in care se conecteaza tastatura se poate folosi atat cu Android cat si cu Windows 8.

Asus Transformer Book Trio va avea un pret ce porneste de la 4400 Lei si poate ajunge la 4800 lei in functie de dotari, si vor vinde desigur impreuna. Acesta va fi disponibil abia in luna noiembrie pentru cei interesati.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/ASUS Transformer Book Trio/”/]

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: