ASUS Miracast Dongle – Un gadget necesar pentru posesorii de tablete și televizoare

, 15 Noi, 20:06

Dacă ai în posesie un televizor sau un monitor cu intrare HDMI și o tabletă sau un smartphone mai recent, dispozitivul Miracast de la ASUS este exact ce îți trebuie.

ASUS Miracast Dongle

Nu, nu, aici chiar nu glumesc. Dacă ai cele două dispozitive, ar fi păcat să nu investești într-un astfel de gadget. Dispozitivul miracast de la ASUS se conectează la portul HDMI al unui telvizor, sau monitor, și primește semnalul video și audio direct de pe tabletă sau smartphone. Singurul element la care trebuie să fii atent, este ca smartphone-ul să dețină capabilități de streaming wireless, lucru foarte probabil dacă l-ai cumpărat în ultimul an. Spre deosebire de alte stick-uri asemănoare de pe piață, cel de la ASUS poate primi semnalul atât pe rețeaua de 2.4 GHz cât și pe cea de 5 GHz, iar producătorul spune că asigură un semnal fără latențe, adică fără ”lag”. Acest lucru rămâne de văzut, cert este că aproape orice dispozitiv ce folosește această tehnologie poate rula fără probleme un semnal FullHD.

Avanatajul major este că nu mai este nevoie de folosirea unui cablu HDMI, iar pentru cei care nu aveau un HDMI pe telefon sau pe tabletă, un adaptor de la microUSB la HDMI și apoi cablul menționat mai devreme. Distanța de funcționare recomandată pentru acest dispozitiv este de 3-4 metri, suficient pentru a putea controla jocul preferat pe tabletă și a îl vizualiza pe televizor. Prețul de vânzare al acestui dispozitiv este de 299 Lei, și este compatibil cu multe din tabletele de pe piață.

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail