Asus se tine bine cu vanzarile la tablete

Asus se tine bine cu vanzarile la tablete

Asus a vandut 3 milioane de tablete in primul trimestru. Vanzarile de notebook-uri si componente s-au aflat intr-un declin dat de tendinta generala a pietei, insa compensarea adusa de tablete a plasat compania din nou pe profit.

Asus

Per ansamblu, compania a avut venituri de 3,5 miliarde dolari si un profit de 202 milioane dolari, mai mare cu 5,8% atat fata de trimestrul anterior, cat si comparativ cu anul trecut. Aproape un sfert (23%) din aceste venituri se datoreaza vanzarilor in Statele Unite, in crestere de la o contributie de 17%.

Pe de alta parte, desi aceasta este a saptea crestere consecutiva a castigurilor, Asus estimeaza o stagnare pentru trimestrul urmator, scrie Electronista.com.

Printre planurile Asus, se numara o tableta mai mica pe baza de Windows 8, mai ales ca Microsoft a coborat rezolutia minima necesara pentru aplicatii de Windows 8/RT.

Pretul tabletelor cu Windows 8 ar putea scadea sub 300 de dolari anul acesta, dupa cum a apreciat directorul executiv al Asus, Jerry Shen. In ceea ce priveste pretul tabletelor Asus cu Windows 8, nu se asteapta diferente mai mari de 50 de dolari fata de versiunile cu Android.

Citește și: