Aquatop iti aduce in baie un senzor Kinect si un proiector [VIDEO]

Aquatop iti aduce in baie un senzor Kinect si un proiector [VIDEO]

Un nou proiect independent cu numele de Aquatop a fost prezentat in urma cu cateva zile la laboratorele Koike din Tokyo.

Pentru ca tehnologia din baie nu a evoluat nici pe departe la fel de rapid in ultimii ani precum cea din sufragerie sau un grup de cercetatori japonezi au creat Aquatop. Acesta este numele dat unei configuratii complexe formate dintr-un senzor Kinect, un computer, un proiector si un set de boxe rezistente la apa. Pentru un contrast sporit, un element important din ecuatie este si o cada plina cu… lapte. Sa nu va mire, pentru ca gesturile facute cu mana prin lapte sunt mult mai usor vazute de Kinect.

Scopul proiectului a fost de a transforma suprafata cazii intr-un touchscreen virtual. In momentul in care introduceti mainile prin lichid, degetele functioneaza ca niste cursoare pe care le puteti folosi pentru a interactiona cu continut digital. Desi partea de gaming este cea mai spectaculoasa, intregul continut al clipului de mai jos demonstreaza o experienta interactiva remarcabila. Pentru un plus de efect, daca boxele pe care le aveti functioneaza foarte bine si sub apa, puteti avea parte cu usurinta si de explozii sau de alt tip de feedback impresionant la actiunile pe care le intreprindeti sub lumina reflectoarelor.

Pe sistemul „o imagine face mai mult decat o mie de cuvinte”, vizionare placuta! Din punctul meu de vedere, acest clip infatiseaza unul dintre cele mai remarcabile pe care le-am vazut vreodata executate.

aquatopdisplay

Citește și:
Etichete: