Apple e data in judecata pentru ca te obliga la HD

Apple e data in judecata pentru ca te obliga la HD

Un grup numeros de reclamanti s-a grabit sa-i dea in judecata pe cei de la Apple pentru o suma modica din cauza ca au fost obligati la HD.

lawsuit anti-apple proces clipuri HD pret

Compania Apple cred ca reuseste aproape in fiecare luna sa aiba de 10 ori mai multe procese decat produse noi. Desi uneori procesele sunt exagerate, precum cele despre patente, in acest caz particular fundamentele sunt cat se poate de reale. Intr-o perioada in care intr-un ritm accelerat inceput in urma cu mai bine de sase luni, un nou proces cu siguranta nu va ajuta modul in care este vazut in lume gigantul din Cupertino.

De aceasta data, compania lui Tim Cook este data in judecata pentru faptul ca a obligat utilizatorii de iTunes sa achizitioneze versiuni HD ale diverselor clipuri din magazinul virtual al companiei. Desi in teorie aceasta nu este o problema majora, mai ales ca cei mai multi ditre noi cautam cu indarjire clipuri HD pe YouTube, exista un argument foarte clar pentru care acest dosar in fata tribunalului. Avand in vedere ca procesul este intentat de un numar semnificativ de posesori de iPhone-uri si iPod-uri Touch mai vechi, care nu pot rula continut HD, va dati seama ca frustrarea lor este foarte bine ancorata in realitate. In contextul in care pana in 2010 puteai achizitiona separat o versiune SD sau HD a unui clip, victime precum Scott J. Weiselberg au tot dreptul sa nu inteleaga de ce brusc trebuie sa plateasca pentru un continut pe care nu-l pot consuma.

Scopul procesului este simplu: Weiselberg impreuna cu celelalte victime care s-au inscris in acest proces sperand sa redobandeasca suma infima de un dolar care reprezinta suprataxa de HD. Argumentul lor este ca Apple a aplicat ilegal aceasta taxa si a eliminat fara nici un un motiv real posibilitatea achizitiei de continut SD separat din iTunes. Sunt foarte curios care va fi decizia tribunalului din San Francisco in acest caz.

Citește și:
Etichete: