09 ian. 2013 | 13:59

AMD lanseaza noi APU-uri la CES 2013

ACTUALITATE
AMD lanseaza noi APU-uri la CES 2013

AMD lanseaza o noua serie de APU-uri la CES 2013 si face publica colaborarea cu Vizio pentru dispozitive portabile ca tablete PC si netbook-uri ultra-subtiri.

intel_vs_amd

intel_vs_amd

In cadrul CES, AMD a facut o demonstratie cu noile APU-uri system on chip (SoC), denumite “Temash” si “Kabini”, ce vor reprezenta primele SoC-uri x86 quad-core. Ambele modele de APU-uri sunt programate pentru lansare in prima jumatate a anului 2013. Demonstratiile au inclus o gama larga de jocuri și aplicatii de top pe un notebook foarte subtire cu APU “Kabini”, o tableta si un notebook hibrid, cu APU-uri “Temash.” Foarte multe nume de cod, si foarte multe produse noi sunt promise pentru perioada imediat urmatoare, produse ce vor folosi APU-urile producatorului. Sa fie oare momentul in care putem incepe sa vorbim despre un Ultrathin AMD, un  raspuns la Ultrabook-urile Intel?

“Cu noile serii revolutionare de APU-uri pentru 2013, compania AMD este determinata sa devina lider in segmentele consumer aflate in crestere,” spune Lisa Su, vice-presedinte senior si manager general pentru AMD Global Business Units. “Dezvoltam tehnologii gandindu-ne la utilizatorii finali – vrem sa oferim experiente true surround computing, captivante, pentru viata de zi cu zi. Suntem entuziasmati sa aducem pe piata tehnologia noastra APU de top, inclusiv primul SoC quad-core x86 din industrie, ce ne consolideaza pozitia de lider in segmentele de grafica si gaming.”

Este oare acesta momentul oportun pentru AMD sa intre pe piata intr-un mod agresiv, acaparand o multitudine de dispozitive ca tablete, notebook-uri si chiar si smartphone-uri? Nu stim, si este imposibil sa prezicem acest lucru, insa tinand cont de faptul ca pentru multi dintre noi prima placa grafica a fost acel ATI Rage Pro AMD merita ceva atentie si in acest domeniu. Intrebarea este pana la urma, este AMD The Smarter Choice?