Time lapse x 3: Acelasi clip BBC, facut la 30 de ani distanta [VIDEO]

Time lapse x 3: Acelasi clip BBC, facut la 30 de ani distanta [VIDEO]

Ideea de time lapse apare de multe ori si ad-hoc. Printre arhivele BBC s-au gasit doua clipuri ale aceleiasi curse cu trenul la o distanta de 30 de ani, motiv pentru care au mai facut un al treilea clip.

In 1953, fara un motiv anume si probabil fara a dori neaparat sa repete experienta 30 de ani mai tarziu, cei de la BBC de la Londra la Brighton. Chiar daca prea putini dintre noi au povesti din 1983, la 30 de ani dupa prima iteratie, o echipa de cameramani a aceleiasi televiziuni a reluat experienta cursei de tren de dragul comparatiei side-by-side. Pentru ca suntem in 2013 si tocmai s-au mai implinit 30 de ani de la ultima plimbare, celor doua clipuri le-a fost adaugat un al treilea. Ca un mic detaliu, in 1953 respectivul traseu dura 60 de minute, in 2013 dureaza 52 de minute – ce-i drept, vorbim de doua statii suplimentare adaugate si… de o cursa non-stop.

Daca tot am inceput sa vedem foarte multe pe diverse subiecte, cei de la BBC au facut un efort, au sincronizat cele trei clipuri pentru a afisa aceleasi zone in acelasi moment si au creat colajul de mai jos. Ca o mica lectie de istorie, este interesant sa vezi in patru minute si doua zeci de secunde ce s-a schimbat fata de acum 30, respectiv 60 de ani.

trainride bbc timelapse istorie

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: