Z-60 Hondo – APU-ul AMD pentru viitoarele tablete

, 11 Oct, 12:08

hondo-feature

AMD isi face intr-un final intrarea oficiala pentru piata de tablete. Bineinteles ca avand o experienta vasta in arhitectura x86 primul pas corect este crearea unui APU pentru tabletele ce vor rula Windows 8 Porfessional, si acesta vine sub numele de cod Hondo, sau Z-60. Noul cip inglobeaza cele mai noi tehnologii in materie si are niste sepcificatii destul de interesante. Avand in vedere ca este construit pe arhitectura x86 este posibil sa detina performante superioare fata de APU-urile dezvoltate de companiile pentru mobile.

Asadar, noul cip functioneaza la o frecventa nativa de 1 GHz, detine doua nuclee ce folosesc 1 MB cache L2 si suporta conectivitate USB 3.0 nativ. GPU-ului inclus detine 80 de nuclee grafice si este echivalentul unui Radeon HD 6250. TDP-ul adica consumul maxim de curent al acestuia va fi de 4.5 W, ceva mai mare decat alte variante pentru aceasta piata. Speram insa sa detina un power management inteligent pentru a compensa acest lucru. Noul procesor va fi deja implementat in produse ce vor fi lansate in cateva zile pe piata odata cu noul Windows 8 si va fi capabil de decodare 1080p si de a rula si jocuri compatibile DirectX 11.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

„Bineinteles ca cu o experienta vasta”

„Că cu” poti scrie la piata! Intr-un spatiu public, inclusiv cel virtual, nu ar trebui sa insulti inteligenta altora.
Ce-avea exprimarea: „bineinteles, cu o experienta vasta” etc?

Radu Neagu

My friend. Greselile sunt umane si mi le asum. Mi-a scapat. Am sa pun o virgula acolo ca sa nu iti mai insult inteligenta. Multumesc pentru intelegere.

@Radu incearca sa intelegi ca presa abunda de greseli gramaticale. Poate ca la tine a fost o intamplare, dar in general sunt atat de multe greseli gramaticale in articole incat, ca si cititor, te enrvezi. Omul are nevoie sa isi hraneasca trupul dar si mintea. Incearca sa mananci cu pofta dintr-un peste crezand ca este file dar de fapt sa te ineci cu oase. Asa simtim noi cand citim articole pline de greseli. Repet: poate in cazul tau a fost o intamplare. Ai tot timpul sa demonstrezi ca se va repeta foarte rar.

Radu Neagu

Eu incerc sa inteleg si chiar o fac. Sunt la fel de deranjat ca si voi de acest lucru. Daca imi scapa si mie o greseala imi cer scuze, insa chiar nu o fac in mod frecvent. Comentariile de genul „ca la piata” sau „imi insulti inteligenta” sunt nejustificat de agresive si dupa cum ai observat tonul meu a fost foarte moderat in raspuns.
De asemenea nu il cunosc nu ma cunoaste asadar ma astept la un limbaj respectuos de ambele parti.
Iar in al treilea rand lumea s-a obisnuit sa atraga atentia asupra greselilor gramaticale si sa le caute cu lupa in articole in loc sa comenteze la obiect si pe subiect.
Noi incercam sa educam cititorul prezentand informatiile corecte si fara „inflorituri” cum se intampla in alte parti, la fel si cititorul ar trebui sa se educe singur in a comenta constructiv.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail