WTFLevel urmareste injuriile de pe Twitter

WTFLevel urmareste injuriile de pe Twitter

Accesul aproape nelimitat la tehnologie si noutati ne-a transformat in oameni din ce in ce mai stresati. in timp ce unii intorc urechea de la cuvintele profane altii isi fac o prioritatea masurarea cuantumului acestora. De acest lucru se ocupa un website, WTFLevel.com, ce masoara nivelul acestor injurii si cu ii sunt adresate din reteaua de socializare Twitter.

WTFLevel

Nivelul de injurii prezent pe retelele de socializare este in crestere, sau cel putin asa a concluzionat site-ul WTFLevel, creat de dezvoltatorul Colin Mitchell. Site-ul masoara nivelul cuvintelor ofensatoare in timp real si creaza grafice in baza acestora. Creatorul mentioneaza ca site-ul este „o incercare de amuzament pentru a observa cat de stresata este lumea in acest moment pe tot globul” Lista cu cuvinte masurate este secreta insa include desigur si cele mai puternice injuraturi existente in limba engleza. Site-ul ofera si o recapitulare a ultimelor 7 zile unde putem observa ca alegerile prezidentiale din Statele Unite sunt bineinteles cel mai „dezbatut” subiect.

WTFLevel site

Dupa cum se poate observa nivelul cel mai moderat este pastrat in timpul zilei, in timp ce intre orele 22-23 acesta creste la un nivel destul de mare, urmand ca orele de apogeu sa fie intre 3 si 7 dimineata. Graficul se aliniaza cu fusul orar al locului de unde il accesati insa masoara doar tweet-urile in limba engleza. Chiar daca este in stadiul de proiect realizat pentru amuzament ar putea fi folsit ca o unealta de masurare a impactului negativ asupra unui anumit subiect intr-o anumita zona a lumii. Nu cred insa ca acesta va fi scopul final al site-ului.

 

Citește și:
Etichete: