Razboiul din Gaza in direct pe Twitter

Razboiul din Gaza in direct pe Twitter

Din pacate nu doar evenimente optimiste sau de interes general sunt transmise live pe internet. In secolul 21 si razboaiele precum cel din fasia Gaza dintre israelieni si palestinieni este transmis in timp real pe Twitter.

Razboi Fasia Gaza Live Tweeter War

Cu toate ca mi se pare incredibil de trist evenimentul, este interesant de observat cum organizatii precum IDF – Israel Defense Forces isi posteaza miscarile pe Twitter. Atat ca o forma de protest, cat si pentru a informa cetatenii de eventualele evenimente ce le-ar putea afecta viata de zi cu zi, IDF-ul nu rateaza nici o ocazie pentru a posta ceva pe serviciul de micro-blogging. In plus, aceasta este si cea mai buna metoda pentru ca cetatenii sa obtina informati de incredere direct din surse guvernamentale. In cazul in care vreti o descriere mai detaliata a evenimentelor ce se desfasoara in aceste zile in teritoriu exista si un blog care se actualizeaza in timp real cu informatii, clipuri YouTube si imagini, postate pentru a descrie o imagine cat mai completa a evenimentelor. Exemplul de mai jos este pe cat de socant pe atat de relevant in a contura directia pe care o ia canalul de Twitter al IDF. Practic, la momentul redactarii acestui material aceiasi membrii IDF care se aflau in spatele profilului de Twitter incepusera sa faca publice victime de rang inalt din gruparea HAMAS.

Ahmed Jabari: Eliminated. twitter.com/IDFSpokesperso…

— IDF (@IDFSpokesperson) November 14, 2012

Desi o astfel de stire nu ar avea in mod obisnuit ce sa caute la noi pe site, ea reprezinta o realitatea a vremurilor tehnologizate in care traim. Atat cu partile bune cat si cu partile rele, postarile de pe Twitter de mai sus sunt o dovada a modului in care se duce un razboi in secolul Facebook si Twitter. Faptul ca un serviciu de micro-blogging este folosit ca o sursa de informatii de actualitate ne arata ca stirile se schimba, accesul la informatie se schimba si libertatea de exprimare este cu totul alta decat in urma cu 5 sau 10 ani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: