06 aug. 2012 | 11:00

WREX – exoscheletul care ar putea salva vieti

ACTUALITATE
WREX - exoscheletul care ar putea salva vieti

WREX, sau Wilmington Robotic Exosckeletons, este un sistem creat pentru ajutarea semnificativa a copiilor cu probleme motorii bazate pe lipsa dezvoltaii suficiente a sistemului muscular.

WREX

WREX se ataseaza unui corp uman prin intermediul unor benzi de rezistenta si elemente de structura metalice pentru a oferii utilizatorului forta artificiala in brate. Desi initial intreaga idee era disponibila ca un atasament la un scaun cu rotile, tehnologia imprimarii 3D a facut posibila creerea unui sistem mult mai usor. Structura de rezistenta a acestuia din urma pleaca de la o placa ce imbratiseaza spatele utilizatorului.

Pentru a vedea in practica intregul sistem trebuie sa urmariti cu atentie clipul de mai jos care o prezinta pe Emma, care sufera de o boala mai putin cunoscuta intitulata artrogripoza. Prin usurinta de personalizare si modificare a pieselor datorita imprimarii 3D, WREX poate fi scalat rapid in functie de viteza de crestere a copilului. Emma este unul din cei 15 copii implicati in proiectul cu prototipuri si deja a trecut prin doua iteratii ale costumului.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele