WREX – exoscheletul care ar putea salva vieti

, 06 Aug, 11:00

WREX, sau Wilmington Robotic Exosckeletons, este un sistem creat pentru ajutarea semnificativa a copiilor cu probleme motorii bazate pe lipsa dezvoltaii suficiente a sistemului muscular.

WREX

WREX se ataseaza unui corp uman prin intermediul unor benzi de rezistenta si elemente de structura metalice pentru a oferii utilizatorului forta artificiala in brate. Desi initial intreaga idee era disponibila ca un atasament la un scaun cu rotile, tehnologia imprimarii 3D a facut posibila creerea unui sistem mult mai usor. Structura de rezistenta a acestuia din urma pleaca de la o placa ce imbratiseaza spatele utilizatorului.

Pentru a vedea in practica intregul sistem trebuie sa urmariti cu atentie clipul de mai jos care o prezinta pe Emma, care sufera de o boala mai putin cunoscuta intitulata artrogripoza. Prin usurinta de personalizare si modificare a pieselor datorita imprimarii 3D, WREX poate fi scalat rapid in functie de viteza de crestere a copilului. Emma este unul din cei 15 copii implicati in proiectul cu prototipuri si deja a trecut prin doua iteratii ale costumului.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail