03 iul. 2012 | 10:14

Windows 8 vine cu preturi mici, la upgrade

ACTUALITATE
Windows 8 vine cu preturi mici, la upgrade

Windows 8 Upgrade

Cu cat ne apropiem mai mult de lansarea Windows 8, Microsoft da publicitati si mai multe detalii legate de preturile la care va putea fi achizitionat noul sistem de operare. Se vehiculeaza mai ales in ce conditii cei care poseda deja un sistem de operare Microsoft mai vechi, se vor putea bucura de platforma Metro integrata in Windows 8.

Microsoft a anuntat ca utilizatorii de sisteme de operare Windows care detin o licenta de Windows XP, Windows Vista sau Windows 7, indiferent de vechimea acesteia, vor putea faca upgrade la Windows 8, online, contra sumei de 40 dolari. Daca sunteti mai incantati sa mergeti intr-un magazin sa faceti acest upgrade si sa primiti si un DVD si sistemul de operare, in loc sa-l descarcati de pe internet, pretul aceleiasi operatiuni creste la 70 dolari. Desi nu inteleg aceasta restrictie, merita sa aveti in minte faptul ca aceste conditii de upgrade sunt valabile doar pana l 31 ianuarie 2013.

Daca aceasta oferta va aduce aminte de oferta de upgrade cu 15 dolari pe care am mentionat-o in urma cu ceva timp, diferenta dintre cele doua este ca versiunea mai ieftina este destinata exclusiv utilizatorilor de Windows 7 care au cumparat un notebook sau desktop cu Windows cu 3 luni inainte de lansarea noului Windows 8. Cea de a doua optiune de upgrade, desi ambele expira in acelasi timp, se refera la toti cei care au dat banii pe un Windows in viata lor.

In ceea ce priveste uneltele de upgrade puse la dispozitie de Microsoft, merita sa retineti cateva lucruri. Daca treceti de la Windows 7 la Windows 8, nu pierdeti nimic – fisierele, aplicatiile instalate si preferintele in diverse aplicatii – toate sunt portate. Daca treceti de la Windows Vista la Windows 8, atat fisierele cat si setarile configurate pe respectivul PC,  pot fi portate pe noul Windows. Daca treceti de la WIndows XP, doar fisierele prsonale vor fi portate in urma unei instalari de Windows 8.

Voi ce in ce categorie va incadrati? Veti incepe in sfarsit sa dati banii pe un Windows sau veti continua sa faceti rost de o licenta?

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele