16 iul. 2012 | 11:10

Wikimedia vrea sa mai incerce ceva – un ghid online gratuit al oraselor

ACTUALITATE
Wikimedia vrea sa mai incerce ceva - un ghid online gratuit al oraselor

Wikimedia, compania mama a unor servicii precum Wikipedia, ia in considerare largirea portofoliului de servicii gratuite cu inca unul.

TripAdvisor, Lonely Planet sau favoritul meu mTrip s-ar putea sa aiba un concurent serios daca baietii din spatele celei mai mari enciclopedii gratuite se apuca de un ghid al oraselor gratuit.

wikimedia

Proiectul se afla deja intr-un stadiu avansat, iar pentru a lua o forma de care vom ajunge in curand sa profitam, gigantul va incheia parteneriate cu alte pagini de gen Wiki axate pe sfaturi de calatorie. Administratori de la Wikitravel si Wikivoyage deja s-au angajat sa colaboreze cu Wikimedia. Desi volumul de informatii legate de acest subiect este relativ restrans, Skift a publicat luna septembrie ca data posibila de start pentru dezvoltarea detaliilor platformei.

Cum ne-am obisnuit deja de la Wikipedia, ghidurile gratuite vor fi scrise de utilizatori de rand, in timp ce materialele publicate vor fi supervizate de administratorii Wikitravel si Wikivoyage. O parte din continutul celor doua site-uri se va importa intr-o forma sau alta, in timp ce rezultatul final, care momentan nu are un nume, va incerca sa ridice standardul pentru materiale publicate in aceasta categorie.

Pentru plimbareti sau pentru cei care sunt dornici de sfaturi inainte de ajunge intr-un oras nou, un nou portal s-ar putea sa reprezinte una dintre cele mai bune solutii. In plus, vorbim de un nou serviciu gratuit.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele