28 nov. 2012 | 18:43

WD4001FAEX – Primul HDD de 4TB, de la Western Digital

ACTUALITATE
WD4001FAEX - Primul HDD de 4TB, de la Western Digital

WD4001FAEX este primul Hard Disk cu o capacitate de 4 TB de la Western Digital, si pentru ca acolo unde este capacitate mare avem nevoie si de putere de calcul, este primul HDD ce detine un procesor de date dual-core.

WD4001FAEX HDD 4TB

Western Digital a avut, ca si ceilalti producatori, probleme mari acum mai bine de un an, din cauza inundatiilor ce le-a afectat fabricile. Se pare ca si-au refacut fortele si intra pe piata cu noi produse competitive. Modelul WD4001FAEX este de asemenea primul HDD ce detine un procesor de date dual-core. Cu o viteza de rotatie de 7200 rpm si 64 MB cache ar trebui sa fie unul dintre cele mai rapide din piata de consumer. Este de asemenea si unul dintre cele mai scumpe, pretul specificat de producator, fiind in jurul sumei de 340 dolari. HDD-ul foloseste si tehnologiile intelliSeek, StableTrac si NoTouch, pentru a fluidiza cautarea de informatii pe platane, a mentine viteza de citire/scriere pe disc si respectiv pentru a proteja platanele de atingerile repetate ale capului de citire/scriere.

Avand in vedere ca vorbim de un produs ceva mai scump si mai sensibil, producatorul ofera pentru acest model 5 ani garantie.