28 iun. 2012 | 11:54

Ochelarii Google Project Glass sunt mai aproape de utilizatori

ACTUALITATE
Ochelarii Google Project Glass sunt mai aproape de utilizatori

Google Project Glass

In cadrul conferinte Google I/O nu puteau sa lipseasca celebrii ochelari Google Glass, prezentati de Sergery Brin de la Google. Desi s-a insistat pe faptul ca nu reprezinta nici pe departe un produs finit, in cadrul prezentarii au fost totusi evidentiate cateva scenarii de utilizare spectaculoase care tradeaza faptul ca acest gadget poate fi totusi folosit in aer liber fara probleme.

O serie de parasutisti a folosit ochelarii Google Glass pentru a face streaming simultan intr-un Hangout pe Google+. Un grup de bikeri a facut acelasi lucru in timp ce faceau un spectacol pe doua roti.

Din pacate, partea de streaming nu este o revelatie in sine, pe cat de spectaculos a fost prezentata de catre Google. Tehnologia exista de mult. Ce m-ar fi interesat pe mine era legat de partea de realitate augumentativa a ochelarilor, iar despre acest capitol nu s-a discutat aproape deloc. Eram curios cum pot respectivii ochelarii sa suprapuna la nivelul ochilor informatii diverse legate de mediul inconjurator, elemente pe care s-a speculat enorm in ultimele luni pe internet.

In ceea ce priveste ochelarii efectivi, aparent, ultimele prototipuri sunt atat de avansate, incat nu se deosebesc ca greutate de o pereche normala de ochelari. In plus, daca lucrurile evolueaza in acelasi ritm, Brin spera sa vada aceeasi tehnologie integrata in ochelari normalii cu dioptri intr-un viitor nu foarte indepartat.

Pentru dezvoltatorii care vor sa experimenteze functionalitatea acestui dispozitiv, va exista o serie intitulata Google Glass Explorer Edition care sunt gata de precomanda.

Nu vor costa decat 1500 dolari si ii veti putea avea la inceputul anului viitor. In cazul in care pretul nu vi s-a parut suficient de mare, Google insista ca acest gadget nu este pentru toata lumea.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele