20 sept. 2012 | 16:13

Un nou record de overclocking: i7 3770K la 7 GHz pe ASRock Z77 OC Formula

ACTUALITATE
Un nou record de overclocking: i7 3770K la 7 GHz pe ASRock Z77 OC Formula

Nick Shih ASRock Z77 OC Formula

Comunitatea de overclocking a inceput sa creasca si mai mult odata cu aparitia procesoarelor Intel de generatia a 3-a. Noile placi de baza sunt din ce in ce mai stabile si permit modificari din ce in ce mai multe la frecventele de lucru ale componentelor.

Nick Shih, unul dintre cei mai buni overclockeri a reusit sa depaseasca recordul mondial pentru procesorul Intel Core i7 3770K, ridicand-ul la o frecventa de 7.136 GHz. Performanta a reusit-o folosind cea mai recenta lansare de la ASRock si anume Z77 OC Formula, placa care nu se afal in lineup-ul producatorului acum cateva luni la CeBit.

ASRock Z77 OC FormulaSeria OC Formula este nou dezvoltata pentru pasionatii de overclocking, iar Z77 este prima din aceasta serie. Daca va mai aduceti aminte ASRock facea parte din aceeasi companie cu ASUS. De ceva vreme insa s-au despartit intrand in domeniu pe cont propriu. Interesanta insa „prietenia” dintre cele doua companii, amandoua folosind Lamborghini ca si brand de imagine si ambele folosind denumirea Formula pentru placile de baza high-end.