ASRock face si el un refresh al placilor de baza pentru Ivy Bridge

ASRock face si el un refresh al placilor de baza pentru Ivy Bridge

ASRock dezvaluie si el o serie noua de modele de placi de baza, pentru mult asteptatul procesor de la Intel, acel procesor din generatia a 3-a, Ivy Bridge.

ASRock tine pasul din ce in ce mai bine cu noile tehnologii, avand o gama destul de buna pentru „viitorul procesor”, „cel al carui nume nu se poate rosti” 🙂 Intr-adevar, noul chipset ofera o serie de facilitati producatorilor pentru a crea produse mai rapide si mai stabile. Si, avand in vedere de cata vreme se vorbeste despre Ivy Bridge, e de asteptat ca si placile de baza sa beneficieze de o multime de imbunatatiri.

XFast 555 – Este o tehnologie, ce promoveaza supozitia ca ofera viteze de pana la 5 ori mai mari pentru transferul cu memoria RAM (XFast RAM) pentru latenta jocurilor online (XFast LAN) si pentru transferul de date a dispozitivelor externe (XFast USB).

ASRock mentioneaza si el prezenta modulului Lucid Virtu MVP, cel responsabil de comutarea automata intre placile grafice dedicate si integrate in CPU.

Avem bineinteles si aici, mai exact pe placile high-end, module Bluetooth 4.0 si WiFi 300N. Nu stiu inca daca este si Dual Band sau nu.

Mi-a atras atentia in mod deosebit modelul in format ITX pentru nou chipset. Z77E-ITX este o incercare notabila, care sper ca va avea succes in a aduce elemente high-end intr-un format de birou. Sincer, m-am plictisit de sistemele de gaming la fel de inalte ca biroul, as prefera ceva performant intr-o carcasa de dimensiuni modeste, asezata pe birou. Z77E-ITX detine, pe langa tehnologiile de varf, si modul mSATA pentru Intel Smart Response (SSD Caching).

Citește și: