Vanzarile de PlayStation Vita incep sa decoleze

Vanzarile de PlayStation Vita incep sa decoleze

Intr-un comunicat dat publicitati de Uwe Bassendowsky, directorul PlayStation Germania, se anunta un nou prag pentru vanzarile de PlayStation Vita. Din cate se pare, numarul de console portabile de generatie noua de la Sony a la 2,2 milioane.

Sony PS VIta

Desi acum s-a ajuns la aceasta cifra, la inceputul lunii mai, CEO-ul Sony, Kaz Hirai, anunta la momentul respectiv o cifra de vanzari de 1,8 milioane de console PS VITA vandute. Avand in vedere ca numarul de 2,2 milioane de console comercializate s-a calculat pana pe 30 iunie, 400.000 de console a ajuns la utilizatori in lunile aprilie, mai si iunie. Daca e sa ne uitm la o statistica recenta a companiei, vechiul PSP inca se vinde mult mai bine decat noul Vita. Intr-un raport anuntat la inceputul acestui luni, in ultimul trimestru, Sony a vandut 1,4 milioane console portabile.

Ca si comparatie, inainte de scaderea de pret a 3DS-ului din luna August a anului trecut, deja se vandusera 3,61 milioane de unitati. O luna mai tarziu, aceeasi cifra de console Nintendo 3DS comercializate ajungea la 6,68 milioane, o performanta de 3 ori mai mare decat cea atinsa de Sony in aceste zile.

Cu toate ca am sperat sa scada pretul la PlayStation Vita si acest lucru nu s-a intamplat, toamna aceasta ne putem astepta la cateva titluri spectaculoase pe populara consola: Little Big Planet, Assassin’s Creed III: Liberation, cat si suport pentru jocurile din seria PSOne Classics.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: