Utilizatorii Megaupload isi vor fisierele inapoi

Utilizatorii Megaupload isi vor fisierele inapoi

megaupload

Chiar daca situatia lui Kim Dotcom, fondatorul Megaupload, este inca neclara, iar odata cu ea si situatia celor 25 peta bytes de date urcati pe serverele fostului site de file-sharing, utilizatorii care depindeau de serviciu vor lamuriri.

Dupa ce in februarie toate fisierele stocate trebuiau sterse, dar s-a obtinut o amanare a deciziei, compania de hosting Carpathia, care stocheaza tot volumul respectiv de date, pierde zilnic aproximativ 9000$.

Unul din motivele pentru care respectivele fisiere inca exista este o cerere de recuperare a upload-urilor, inaintata catre un tribunal din SUA de Electronic Frontier Foundation, sau EFF, in numele unui utilizator.

Motivul este uluitor, e drept, caci in cerere se specifica faptul ca Kyle Goodwin, proprietarul website-ului OhioSportsNet, care folosea site-ul Megaupload ca o solutie de backup pentru hard disk-ul de la birou, iar in urma cu cateva saptamani respectivul hard disk a picat. Situatia este cu atat mai dramatica, cu cat foarte multe filmari originale cu atleti locali s-au pierdut. Scopul cererii este de a stabili un sistem prin care utilizatori nevinovati ai serviciului, precum domnul Goodwin, sa reintre in posesia fisierelor.

EFF nu este singura organizatie care vrea acces la fisierele Megaupload, MPAA este intr-o situatie similara. Motion Pictures Association of America spera sa dobandeasca acces la baza de date cu fisiere cu speranta de a folosi fisierele descoperite ca dovezi in cadrul procesului impotriva fostului site de file sharing.

Din pacate, astfel de situatii se vor repeta, cel mai probabil in cazul tuturor site-urilor de file sharing, care printre altele gazduiesc si continut legal.

Citește și: