12 mai 2012 | 21:00

Undeva, exista o cana care-ti spune daca mai e… lapte

ACTUALITATE
Undeva, exista o cana care-ti spune daca mai e... lapte

Got milk

Chiar daca rareori astfel de proiecte devin realitate, este cel putin interesant sa vezi ca undeva se lucreaza la o cana care, folosind un controller Arduino, te tine la curent cu situatia… laptelui din casa. Indiferent daca sunteti acasa sau in deplasare, cu o noua cana veti putea primi mesaj pe telefon daca laptele este pe terminate.

Intregul ansamblu este format din cana inteligenta si o aplicatie pentru Android. Cum? Folosind un senzor de presiune, un controller Arduino si multa programare si experimente. Aplicatia de pe smartphone, pe langa faptul ca va afisa o cana virtuala cu diverse grade de umplere, in conformitate cu realitatea, va da si sfaturi legate de cel mai apropiat magazin din care veti putea cumpara lapte.

„Vinovatul” pentru acest proiect este un grup de cercetatori de la Teehan+Lax, o agentie de design interactiv.

Cu toate ca nici dezvoltatorii nu vad acest proiect ca fiind reflectat in realitate, echipa din spatele canii inteligente atrage atentia asupra potentialului unui astfel de proiect. Astfel ne putem organiza viata mult mai bine si putem profita de potentialul dispozitivelor pe care le folosim zilnic. Totul, ca in final sa ne facem viata mult mai simpla, indiferent daca vorbim de obiecte pe care de obicei le folosim in bucatarie, in sufragerie sau in baie.

Ca o paranteza, probabil cana functioneaza si cu bere. 😉

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele