Undeva, exista o cana care-ti spune daca mai e… lapte

, 12 Mai, 21:00

Got milk

Chiar daca rareori astfel de proiecte devin realitate, este cel putin interesant sa vezi ca undeva se lucreaza la o cana care, folosind un controller Arduino, te tine la curent cu situatia… laptelui din casa. Indiferent daca sunteti acasa sau in deplasare, cu o noua cana veti putea primi mesaj pe telefon daca laptele este pe terminate.

Intregul ansamblu este format din cana inteligenta si o aplicatie pentru Android. Cum? Folosind un senzor de presiune, un controller Arduino si multa programare si experimente. Aplicatia de pe smartphone, pe langa faptul ca va afisa o cana virtuala cu diverse grade de umplere, in conformitate cu realitatea, va da si sfaturi legate de cel mai apropiat magazin din care veti putea cumpara lapte.

„Vinovatul” pentru acest proiect este un grup de cercetatori de la Teehan+Lax, o agentie de design interactiv.

Cu toate ca nici dezvoltatorii nu vad acest proiect ca fiind reflectat in realitate, echipa din spatele canii inteligente atrage atentia asupra potentialului unui astfel de proiect. Astfel ne putem organiza viata mult mai bine si putem profita de potentialul dispozitivelor pe care le folosim zilnic. Totul, ca in final sa ne facem viata mult mai simpla, indiferent daca vorbim de obiecte pe care de obicei le folosim in bucatarie, in sufragerie sau in baie.

Ca o paranteza, probabil cana functioneaza si cu bere. 😉

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail