Ultimul sustinator MeeGo pleaca de la Nokia

Ultimul sustinator MeeGo pleaca de la Nokia

Meego Smartphone

Sotiris Makrygiannis, unul dintre oameni cu experienta din Nokia, a anuntat ca se va retrage definitiv din companie. Dupa ce a ocupat mai multe posturi in structurile Nokia, cel mai recent job fiind director de aplicatii pentru MeeGo, Sotiris si-a dat demisia.

Plecarea lui Sotiris este perceputa de analisti ca un rezultat final al afirmatiilor lui Stephen Elop din ultimul an. Dupa ce CEO-ul Nokia a afirmat ca Windows Phone urmeaza sa fie directia centrala spre care se orienteaza compania, devenise evident pentru toti ca nu vor mai fi suportate investitii semnificative in alte platorme. Ca si caz particular, Elop a afirmat ca un singur smartphone va mai iesi de pe usile companiei cu MeeGo, iar dupa N9, Makrygiannis nu mai avea prea multe optiuni.

Desi N9, impreuna cu designul industrial senzational care a ghidat intreaga linie de smartphone-uri Lumia, nu va fi uitat, din pacate astfel de plecari semnificative din randurile directorilor cu siguranta nu sporesc increderea actionarilor in companie.

Citește și:
Etichete: