Noul Windows Phone 8 atrage parteneri vechi si noi pe hardware

Noul Windows Phone 8 atrage parteneri vechi si noi pe hardware

Parteneri Windows Phone 8

Dupa ce a insiruit o serie de elemente care definesc cea mai noua iteratie a sistemului de operare Windows Phone 8, Microsoft a mentionat si producatorii care au promis ca vor crea telefoane pe noua platforma. Acest lucru a avut loc in cadrul evenimentului Windows Phone Summit

Nokia are un statut deosebit in ceea ce priveste terminalele cu Windows si ar trebui perceputa ca implicita. HTC si Samsung, au de mult timp modele pe piata cu Windows Phone si este placut sa vezi ca vor imbratisa si noua versiune cu noi modele competitive.

Huawei, desi nu are neaparat un trecut in ceea ce priveste smartphone-urile cu Windows Phone, apare pe lista de mai sus, ceea ce nu poate decat sa insemne ca Microsoft vrea sa-si faca simtita un pic mai mult prezenta in Asia, respectiv China. Tot la capitolul globalizare, trebuie trecuta intentia gigantului din Redmond de a lansa terminale noi in 180 de tari in conditiile in care platforma va sti 50 de limbi straine.

Pe partea de procesare, cei care vor licentia noul sistem de operare de la Microsoft pentru a-l integra in viitoare smartphone-uri vor fi restrictionati sa utilizeze SoC-uri de la Qualcomm de generatie urmatoare. Cel mai probabil vorbim aici de un nou cip dual core cu specificatii mai mult decat decente.

Au fost mentionate si cateva detalii pe partea de suport, care au devenit si mai importante in contextul in care s-a insistat destul de mult in conferinta pe faptul ca platforma nu va fi compatibila cu dispozitivele Windows Phone 7.5 sau Windows Phone 7. Cu toate acestea, Microsoft s-a angajat sa ofere actualizari timp de 18 luni fiecarui terminal achizitionat. Toate update-urile noi se vor livra prin aer iar utilizatorii inregistrati pe platforma ca entuziasti le vor primi un pic mai devreme.

 

Citește și: