Twitter mai provoaca moartea unui serviciu: News.me

Twitter mai provoaca moartea unui serviciu: News.me

Dupa ce Instagram si Tumblr s-au declarat victime clare ale noilor reguli impuse de Twitter in urma cu cateva luni, acum, un nou serviciu se da batut in fata unor politici distructive impuse de platforma de micro-blogging. Este vorba de News.me.

News.me desfiinteaza twitter

Cu o baza destul de mare de utilizatori, News.me a anuntat in ultimele 24 de ore ca renunta la aplicatiile de iOS. In cazul in care serviciul nu va este cunoscut, News.me facea o treaba foarte buna in a agrega stiri intr-un format prietenos de la toti prietenii vostrii de pe Twitter si Facebook. Practic, rezultatele erau asemanatoare cu cele ale unei reviste digitale, cu singura exceptie ca sursele de continut erau persoanele pe care le cunoasteti si care va bombardeaza zilnic cu link-uri interesante pe retelele de socializare.

Fara nici un fel de ezitare, oficialii News.me au dat vina pe Twitter pentru aceasta decizie. Incepand cu introducerea functiei Discover din Twitter, introdusa anul trecut, care face o treaba foarte buna in a va infatisa informatii relevante ale momentului, Twitter a inceput sa devina brusc si o sursa de stiri. Acesta a fost insa doar inceputul. Lovitura finala a venit in momentul in care Twitter a implementat noile reguli referitoare la utilizarea API-urilor.

Incercand sa se reinventeze, inginerii de la News.me vor incerca sa construiasca un sistem de agregare a stirilor bazat pe Digg. Cu un numar de peste 4 milioane de vizitatori din luna iulie, Digg s-ar putea sa fie cea mai potrivita fundatie pentru o noua aplicatie al carui scop este in final informarea utilizatorilor.

Citește și: