Capcom @ Gamescom 2012 – O prima incercare reusita

Capcom @ Gamescom 2012 – O prima incercare reusita

Capcom este unul din publisherii de origine Japoneza care in ultimii ani au inceput sa se extinda foarte mult in vest. Cu o selectie foarte impresionanta de licente in posesie, compania a decis ca este cazul sa organizeze pentru prima data o conferinta in cadrul Gamescom.  Avand in vedere ce jocuri a adus la acest show, nu pot decat sa ma bucur pentru aceasta decizie.

Capcom gamescom 2012

Startul a fost dat de Devil may Cry, o revenire la originile celebrei serii, care este in productie in cadrul studioului britanic Ninja Theory. Aici a debutat un nou trailer, care dezvaluie un personaj mai vechi al seriei, Vergil, fratele geaman al protagonistului Dante. De asemenea, am vazut o secventa destul de lunga de gameplay care a culminat cu un bossfight destul de bizar. Chiar daca este o abordare complet diferita fata de ceea ce am primit in primele patru jocuri, Devil may Cry pare a fi pe calea cea buna. Jocul va veni pe 13 ianuarie 2013 pe PC, Xbox 360 si PlayStation 3.

Lost Planet 3 este urmatorul titlu prezentat, insa nici acesta nu este o continuare cronologica. Pentru acest joc, Capcom a apelat la echipa Spark Unlimited, care va dezvalui povestea de dinainte de primul joc Lost Planet si cum a fost descoperita planeta EDN-3. Gameplay-ul pare a fi complet diferit, oferind atat secvente de shooting bazat pe un sistem de cover, dar si momente in care personajul principal se lupta cu inamicii prin lupta corp la corp. Nici robotii si creaturile gigantice nu lipsesc, insa controlul “rig”-ului se face acum la persoana intai. Jocul pare foarte interesant si este cu siguranta o imbunatatire fata de cele doua titluri precedente din serie. Si acest titlu este programat pentru inceputul anului 2013, insa nu avem o data concreta de lansare.

Una dintre cele mai importante licente ale Capcom, Street Fighter, implineste anul acesta 25 de an, si nu putea sa lipseasca o parte in care sa se vorbeasca despre aceasta. Street Fighter X Tekken vine si pe PlayStation Vita in aceasta toamna, iar Capcom a dezvaluit ca pe langa luptatorii in plus care vor fi disponibili inca de la inceput in aceasta versiune, vom primi si alt continut exclusiv. Acesta se manifesta sub forma de moduri de control alternative, metode de control intuitive si functionalitate AR. De asemenea, varianta pentru Vita este compatibila in Crossplay cu cea de PlayStation 3, iar DLC-ul cumparat poate fi transferat de la o versiune la cealalta. Lansarea jocului va avea loc pe data de 26 octombrie.

Resident Evil 6 este urmatorul “inculpat”, care va primi un intreg serviciu dedicat de stat-tracking numit ResidentEvil.net. Aici va putea fi tinuta evidenta tutuor statisticilor jucatorilor, atat din single, cat si din multiplayer. Vor exista evenimente online la care vor trebui sa contribuie toti jucatorii pentru a atinge anumite obiective. Cei care participa vor primi echipament exclusiv in-game, iar un soi de campionat va face un top cu cei mai buni jucatori din lume. Am primit si un nou clip de gameplay, care prezinta o secventa din campania noului personaj Jake.

Finalul conferintei a fost marcat de Remember Me, despre care am vorbit zilele trecute. Jocul este plasat intr anul 2048 si este realizat in jurul unei mecanici de joc numita Memory Remix. Eroina din Remember Me are abilitatea de a intra in mintile oamenilor si de a le “rearanja” amintirile. Titlul pare a fi o combinatie de Deus Ex cu Assassin’s Creed, care implica si un dram de originalitate. Inspiratia principala pentru poveste a fost cartea 1984 a lui George Orwell, deci ne putem astepta la lupta impotriva unui regim totalitar, care doreste sa controleze tot. Remember Me vine in luna mai a lui 2013.

Chiar daca cei de la Capcom au avut o conferinta mai “light” din punct de vedere al prezentarii, jocurile pe care le-au adus la Gamescom nu sunt deloc de lepadat. Fiecare dintre ele a reusit sa imi atraga atentia intr-un fel sau altul, iar Remember Me va fi unul din jocurile de anul viitor pe care le cel mai mult. Poate anul viitor se va lucra putin mai mult pe partea estetica a conferintei si vom avea de a face cu mai putina vorbaraie.