Sony creeaza un nou ecran sensibil la atingere

, 12 Sep, 09:30

Speculatii legate de un nou tip de display sensibil la atingere exista de cateva saptamani, majoritatea intalnite in asociere cu noul iPhone. Sony se pare insa ca a luat-o inaintea multor alte companii in ceea ce priveste acest aspect.

Sensor on Lens

Daca pana acum vorbeam de tehnologia panourilor In-cell pentru a subtia ecranul si a spori sensibilitatea la atingere, in cazul Sony, sensor-on-lens este numele unei tehnologii similare. Aceasta din urma va aparea pentru prima oara in smartphone-ul Xperia V – unul din modelele anuntate de compania japoneza la IFA 2012. Trebuie retinut ca pana si Sony recunoaste similaritatile dintre cele doua tehnologii.

Un panou sensibil la atingere clasic este format din trei straturi separate, lipite artificial: LCD-ul sau panoul OLED care afiseaza informatia, stratul cu senzori sensibili la atingerea degetelor, plus o a treia componenta, un ecran de sticla sau plastic rezistent, transparent, cu rol de protectie a intregului ansamblu. Sensor-on-lens este o tehnologie care implica comprimarea ecranului sensibil la atingere si a sticlei sau a stratului de protectie. Numarul mai mic de straturi al panoului se va reflecta in teorie intr-o imagine mai clara, o vizibilitate sporita in soare, reflexii mai putine, plus un timp de raspuns mai bun dintre preluarea si executarea comenzilor.

Daca ar fii sa atragem atentia asupra unei dileme a smartphone-urilor cu un astfel de display, ar fi pentru gasirea tehnologiei responsabile pentru timpul de raspuns foarte de mic al panoului. In parte, este meritul tehnologiei sensor-on-lens, in egala masura insa, procesorul dual-core Snapdragon influenteaza de asemenea viteza aparatului.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Prietene verifica titlul si scoate un e. Doar la creez e cu 2e.

Puiu Alexandru

Gresesti, da o cautare pe Google sa te lamuresti.

nene…vezi ca nu este corect…lasa Goagla, goagal, gagal si cum ii mai zici dumneata si mai asculta si de sfaturile celorlalti. Consulta o carte de gramatica a limbii romane si cauta dupa forma imperativului, persoana a doua singular.

Alexandru Puiu

Era o vorba, sa gresesti e normal sa perseverezi in greseala este diabolic.
Uite trei link-uri ca sa te lamuresti http://ro.wiktionary.org/wiki/crea
http://www.avocatnet.ro/content/articles?id=24114&utm_source=3271&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter
http://www.viridium.ro/2008/conjugarea-verbului-a-crea/
nu are nici o treaba cu nici un imperativ, le confunzi crunt. E vorba de indicativ prezent, persoana a treia singular, pe sistemul eu creez, tu creezi, el creează, noi creăm, voi creați, ei creează. Promit sa fie ultimul comentariu ca sigur mai apare un destept.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail