Siria e in intuneric – internetul a fost taiat la nivel national

Siria e in intuneric -  internetul a fost taiat la nivel national

Viteza cu care informatiile negative, mai ales cele legate de un razboi civil, se propaga pe retelele de socializare au dus guvernul din Siria la decizia de a inchide internetul.

Siria e pe intuneric fara internet

O tara din Orientul Mijlociu, Siria, este dominata deja de cativa ani de un razboi civil foarte aprig. Pe langa victimele umane numeroase din ultimele saptamani, guvernul local a decis deconectarea tarii de la internet. Chiar daca in alte tari o astfel de decizie ar fi foarte dificil de luat si de implementat, avand in vedere ca Siria are un singur operator de internet detinut de stat – SyriaTel, intreaga procedura a fost simplificata seminificativ. Inceputa ieri dimineata la ora 10 si 26 de minute UTC, caderea internetului din zona a fost deja confirmata de mai multe agentii de presa cu jurnalisti in teritoriu. Pentru a amplifica dramatismul situatiei, un activist a confirmat faptul ca si liniile telefonice mobile si fixe din capitala Damasc nu mai functioneaza incepand de ieri.

Cu toate ca este evident ca astfel de decizii legate de deconectarea tarii de la internet au ca scop oprirea comunicatiilor cu occidentul si a propagarii vestilor negative, exista o consecinta si mai trista a evenimentului. In cazul in care fortele armate ale statului vor declansa agresiuni la scara larga la adresa cetatenilor, marile puteri ale lumii vor intampina dificultati in a afla informatii la prima mana legate de evenimente.

Tot in ultimele 24 de ore, din motive necunoscute, a fost inchis aeroportul din Damasc. Incercand sa se scape de responsabilitatea deconectarii tarii de la internet, un eveniment care de altfel a avut loc si in luna iunie a anului trecut in circumstante similare, ministrul comunicatiilor a dat foarte repede vina pe teroristi care au sabotat reteaua nationala de internet.

 

Siria deconectata de la internet

Citește și: