Sina Weibo ii obliga pe chinezi sa zica mai mult

Sina Weibo ii obliga pe chinezi sa zica mai mult

Sina Welbo obliga chinezii sa zica mai mult

Daca tot a ajuns la 260 milioane de utilizatori in ASIA, popularul serviciu de micro-blogging Sina Weibo, gen Twitter, isi va pierde un numar considerabil de utilizatori din cauza noilor reguli de la Beijing.

Practic, pana la sfarsitul saptamanii, toti cei care au cont pe site trebuie sa asocieze respectivului cont numele complet si un numar de telefon valabil, altfel isi vor pierde dreptul de a mai posta. Initiativa, inceputa in decembrie 2011, are antecedente create de catre toate autoritatile locale care impun utilizarea de informatii reale in cazul fiecarui cont online.

Desi momentan doar 60% dintre utilizatori au atasat noile informatii contului de pe Sina  Welbo, vor mai exista cateva procente inainte de a se renunta la cont complet.

In teorie, astfel de initiative ar trebui sa previna popularizarea de zvonuri false, precum ca liderul nord coreean a fost asasinat in ambasada de la Beijing.

Daca Sina Welbo este in continuare monitorizat cu atentie de statul chinez, Twitter inca nu functioneaza deloc in China.

Citește și: