Sega anunta pierderi si se apuca de restructurat

Sega anunta pierderi si se apuca de restructurat

sega rezultate financiare

Intr-un comunicat de presa dat de Sega Sammy in aceste zile, compania a anuntat ca, din cauza climatului economic international si a schimbarilor din industria jocurilor, pe anul fiscal 2011 se asteapta la pierderi in valoare de 7,1 miliarde de yeni (aproximativ 1,3 miliarde dolari).

Urmarea unor astfel de pierderi, in cuvinte oficiale, implica restructurarea diviziei de jocuri si micsorarea costurilor aferente desfasurarii activitatii in SUA si Europa. In practica, asta inseamna o scadere considerabila a numarului de jocuri aflate in dezvoltare, o tranzitie mai agresiva catre publicarea jocurilor in format digital si, nu in ultimul rand, concedieri.

In principiu, compania vrea sa creeze o divizie mai mica si mai profitabila care sa se axeze exclusiv pe lansare de titluri din seriile cele mai populare ale companiei, precum Sonic, Footabll Manager, Total War si Aliens.

Desi compania nu a anuntat inca ce jocuri nu vor mai fi dezvoltate pe motiv de reducere de costuri, cu siguranta vom vedea unele din urmatoarele: Binary Domain (pentru PC), London 2012, Virtua Fighter 5: Final Showdown, Jet Set Radio, Sonic the Hedgehog 4: Episode 2, Anarchy Reins,Aliens: Colonial Marines, Phantasy Star Online 2, Super Monkey Ball: Banana Splitz,Doctor Who: The Adventure Games,Yakuza 5 si Hell Yeah! Wrath of the Dead Rabbit. Lista de mai devreme cuprinde toate jocurile la care lucreaza momentan studiourile SEGA iar daca va este drag vreo unul acum stiti pentru ce sa va rugati.

Desi SEGA va inregistra cele mai mari pierderi din toate timpurile, compania mama Sega Sammy a inregistrat un profit record de 24 miliarde de dolari din afaceri cu Pachislot-uri, Pachinko Machines Business, Amusement Machine Business si Amusement Center Operation Business.