Creatorii Total War: „Consolele de gaming si-au gasit sfarsitul”

Creatorii Total War: Consolele de gaming si-au gasit sfarsitul

portare total war shogun 2 fall of the samurai

Desi pentru multi ar putea parea un moft al unui dezvoltator sau o pierdere finaciara enorma pentru un distribuitor, din ce in ce mai multe jocuri nu vor mai ajunge pe consolele actuale din cauza limitarilor hardware.

Chiar daca initial ar fi putut fi perceputa ca o mutare de integritate artistica, Mike Simpson – directorul studioului The Creative Assembly  a spus intr-un interviu acordat celor de la Eurogamer ca si-a dorit sa faca ultimul joc din seria de strategie Total War disponibil si pe console, dar ca acest lucru nu a fost posibil. Desi nici un joc din seria Total War nu a fost facut disponibil pana acum pe console, Simpson a afirmat ca in cazul ultimului titlu din serie, mai mult decat pana acum, era evident ca nu poate fi portat pe console.

Incepand cu limitarile de memorie – 256 MB RAM pe PS3 si 512 MB RAM pe XBOX 360, dotarile sunt departe de a fi suficiente pentru un joc de razboi cu o asemenea amplitudine. Desi cei mai multi dintre noi am prevazut o astfel de situatie intr-un moment mai apropiat decat  indepartat, se pare ca avansul tehnologic al producatorilor de cipuri grafice combinat cu efortul dezvoltatorilor de jocuri de a profita de respectiva putere a grabit momentul.

Nu putem spera decat ca astfel de declaratii vor grabi un pic procedurile si vom vedea in curand un nou XBOX si un nou PlayStation pe piata.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: