12 iun. 2012 | 00:05

Se vad efectele achizitiei – Meebo inchide mai multe servicii

ACTUALITATE
Se vad efectele achizitiei - Meebo inchide mai multe servicii

Meebo

Intr-o perioada in care din ce in ce mai multe companii abuzeaza de faptul ca banii potriviti pot cumpara alte companii, Meebo este una dintre cele mai recente victime.

Daca zilele trecute anuntam ca Google a cumparat Meebo, acum au inceput sa fie publicate si efectele respectivei achizitii. Cum era si de asteptat, o mare parte din servicii vor fi inchise, iar majoritatea angajatilor din spatele Meebo se vor axa pe dezvoltarea de servicii in Mountain View.

Pe un post pe blogul oficial, reprezentantii Meebo anunta atat serviciile care vor disparea din portofoliul companiei, cat si momentul in care se va intampla respectiva operatiune. In cazul in care ati lucrat cu informatii sensibile, sau pur si simplu vreti sa va salvati orice informatie partajata vreodata prin intermediul Meebo, exista o solutie. In acelasi post pe blog puteti citi informatii legate de modul in care sa salvati respectivul continut prin cativa pasi simpli.

Practic, incepand cu 11 iulie se vor inchide: Meebo Messenger, functia de partajare de continut prin Meebo (Sharing on Meebo), Meebo Me (o serie de widgeturi cu Meebo vor inceta sa functioneze) plus toate aplicatiile mobile ale Meebo. Indiferent daca ati folosit Meebo pe iPhone, Android sau BlackBeery, respectivele aplicatii nu vor mai functiona incepand cu 11 iulie.

Singurul lucru legat de Meebo care va continua sa functioneze este Meebo Bar – o platforma online de dezvoltare de site-uri. Chiar daca e greu de spus daca Meebo Bar va rezista cativa ani, pentru urmatoarele cateva luni avem o promisiune scrisa pe site-ul producatorului.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele