Scurt si la obiect: tableta Surface nu e un succes [Update]

Scurt si la obiect: tableta Surface nu e un succes [Update]

Inainte chiar de scandalul izbucnit pe forumurile companiei Microsoft referitor la probleme de fabricatie, alte probleme legate de Surface au cauzat vanzari slabe ale noii tablete.

Microsoft Surface vanzari Steve Balmer

Desi a preferat sa evite cifrele referitoare la vanzarile Surface atunci cand a anuntat vanzarile Windows 8 din primele zile de la lansare, Steve Ballmer a detaliat zilele trecute si acest aspect al performantei companiei pe care o conduce. Intr-un interviu acordat publicatiei Le parisien.

Aflandu-se la Paris pentru a promova noul sistem de operare, Ballmer desi a laudat cele 4 milioane de licente de Windows 8 comercializate in primele zile de la lansare, tot el a clasificat popularitea tabletei Surface ca fiind modesta. Cu toate ca a incercat sa pondereze vestea negativa cu cateva detalii legate de Surface Pro, nefiind foarte specific vis-a-vis de tableta Surface preinstalata cu Windows 8 Pro, totul a parut doar fum in ochi.

Pe sistemul dupa razboi multi eroi se arata, eu personal am simtit ca tableta Surface nu va fi un succes datorita ambiguitatii sistemului de operare Windows RT. Microsoft a esuat sa explice foarte bine consumatorilor beneficiile si handicapul sistemului Windows RT in comparatie cu Windows 8 si aceasta realitate s-a manifestat in vanzari slabe.

Update: Mai multe publicatii online, printre care si Playtech.ro, au fost contactate de catre Microsoft pentru a adauga o corectura la materialul de mai sus. Aparent, termenul ,,modest” a fost folosit de Steve Balmer in legatura cu Microsoft Surface doar ca o referire la eforturile companiei pe partea de distributie si stocuri. Mai precis, receptia din partea utilizatorilor a fost definita ca ,,fantastica”, ramane acum doar ca Microsoft sa faca disponibila tableta in mai multe tari si lanturi de magazine.

Citește și: