Sapphire anunta primul sau cooler pentru CPU

Sapphire anunta primul sau cooler pentru CPU

Sapphire, unul dintre cei mai buni parteneri AMD pentru placi grafice, si producatorul care de cativa ani reuseste sa raceasca acest tip de produse din ce in ce mai bine, anunta primul sau cooler pentru CPU bazat pe tehnologia VaporX.

Sapphire vaporX CPU Cooler

VaporX a fost si inca este o tehnologie revolutionara, pe care am vazut-o pana acum pe placile grafice ale lui Sapphire. Producatorul s-a gandit sa mearga mai departe si sa lanseze un cooler pentru procesoare care sa foloseasca aceeasi tehnologie eficienta de disipare a caldurii prin evaporare. Producatorul a specificat ca nou cooler va fi disponibil atat pentru procesoarele AMD din generatiile actuale cat si pentru cele de la Intel, fiind practic un produs multifunctional ce vine in pachet cu o multime de sisteme de prindere.Coolerul este dotat cu doua ventilatoare de 120 mm, la fel cu cele folosite pe placile grafice din seria Dual-X.

Sistemul de functionare este destul de simplu, reteaua de heatpipe-uri contine un lichid care in contact cu suprafata procesorului se evapora, transportand mai repede caldura catre lamelele radiatorului, si apoi intorcandu-se inapoi in stare lichida. heatpipe-urile sunt plate si au un profil de 4×7 mm. Lamelele radiatorului sunt diin aluminiu. Coolerul este disponibil la un pret echivalent cu 70 dolari, aproximativ 250 lei.

Citește și: