18 dec. 2012 | 16:30

Samsung prezinta Galaxy Grand cu display de 5 inci

ACTUALITATE
Samsung prezinta Galaxy Grand cu display de 5 inci

Galaxy Grand reprezinta ultima creatie a producatorului coreean in materie de smartphone-uri Android cu ecran mare, mai exact vorbim de o diagonala de 5 inci.

Samsung Galaxy Grand

Cand auzi vorbindu-se despre un telefon Galaxy cu ecran mare, te gandesti imediat la Samsung Galaxy Note II, super-phablet-ul care darama orice concurenta din lumea telefoanelor inteligente. Ei bine de data aceasta nu este deloc asa, Samsung promovand noul model Galaxy Grand drept o solutie de buget pentru cei care isi doresc confortul unui ecran mare.

Asadar vorbim de un smartphone care ruleaza Android 4.1.2 si se „lauda” cu un display LCD de 5 inci la 800 x 480 pixeli (186 ppi), un procesor dual-core la 1.2GHz, 1GB RAM si 8GB memorie interna. Utilizatorii pot suplimenta memoria cu ajutorul cardurilor microSD de pana la 64GB, iar acumulatorul de 2100 mAh ar trebui sa faca fata unei zile de functionare.

Mai mult, Galaxy Grand vine la pachet cu mai toate standardele de comunicare, HSPA+, Bluetooth 4, Wi-Fi, GPS, alaturi de pleiada de senzori: accelerometru, senzor de lumina, de proximitate, compass, gyro senzor. La capitolul imagine, noul telefon vine dotat cu o camera principala de 8 megapixeli si o alta secundara de 2.

Specificatii Samsung Galaxy Grand

La cei 143.5 x 76.9 x 9.6mm probabil ca telefonul va fi considerat de multi prea mare si prea modest in specificatii. Cu toate acestea Samsung a ales sa utilizeze aceeasi formula ca si in cazul lui Galaxy S3 Mini si anume sa includa o parte din artificiile software regasite pe Note II: S Voice, Direct Call, AllShare Play, Smart Alert, Popup Play, Samsung Hubs si multitasking-ul prin ferestre multiple.

Noutatea consta in faptul ca Galaxy Grand va fi disponibil in doua variante I9080 cu un singur SIM si I9082 cu suport pentru doua SIM-uri. Momentan nu sunt cunoscute detalii despre pretul la care va fi comercializat si nici daca va ajunge si pe meleagurile noastre, dar ne asteptam la un pret nu foarte mare care sa il propulseze drept o potenta varianta de buget.