Samsung o duce bine, insa nu la fel de bine ca Intel

Samsung o duce bine, insa nu la fel de bine ca Intel

sandybridge_capoff_logo

Intr-un raport al celor de la IHS pentru 2011, Intel se pare ca reuseste sa conduca detasat cand vine vorba de productia de cipuri. Intr-o perioada in care oamenii nu par a mai cheltui la fel de mult ca acum 4-5 ani, 2011 a fost un an superb pentru baietii de la Intel.

Per ansamblu, cresterea inregistrata s-a datorat mai multor elemente benefice din piata. Atingand 15,6% din piata de cipuri fata de 13,1% in 2010, anul trecut Intel a anuntat si a castigat cei mai multi bani din 2001 si pana in prezent.

La capitolul rezultate finaciare, cresterea inregistrata a fost si mai mare, 20,6% fiind valoarea cresterii in ceea ce priveste profitul companiei. Samsung a avut locul 2, cu 9,2% din piata, identic cu anul anterior din pacate in ceea ce priveste profitul net cresterea inregistrata in 2011 a fost 0,6% – un pic sub media globala de crestere de 1,3% inregistrata in doeniul IT.

In alta ordine de idei, cea mai mare crestere a inregistrat-o Qualcomm, cu 41,6% profit in plus fata de anul anterior si o cota de piata de 3,3%. E adevarat ca cipuri Qualcomm sunt aproape in orice, inclusiv in noul iPad, insa nu poti creste in permanenta daca nu investesti in permanenta.

Pentru raportul complet, puteti accesa website-ul IHS sau puteti urmari cu atentie graficul de mai jos.2012-03-26_CLT