30 aug. 2012 | 05:49

Samsung instaleaza si el Android pe camere compacte

ACTUALITATE
Samsung instaleaza si el Android pe camere compacte

Desi smartphone-urile afecteaza negativ vanzarile de aparate foto compacte, Samsung nu renunta la aceste segment de piata, ba mai mult face investii majore in micile dispozitive dedicate capturilor foto/video.

Samsung galaxycamera

 

La IFA Samsung nu a rezistat pana nu a anuntat si o camera impresionanta dupa reteta consacrata de Nikon saptamana trecuta. Galaxy Camera este numele primei camere a producatorului, ce detine un sistem de operare Android, WiFi, conectivitate 3G sau 4G si un SoC(System on a Chip) Quad Core.

Noua camera are un senzor CMOS de 16 megapixeli si un zoom optic generos de 21x. Spatele aparatului este dominat de un ecran de 4,8 inci SLCD cu rezolutie 720p. Sistemul de operare este recentul lansat Android Jelly Bean in timp ce SoC-ul care face lucrurile sa se invarta este un quad core Exynos. Nu lipseste nici un card de memorie si o baterie de 1650 mAh.

Avand in vedere succesul serviciilor de photo sharing precum Instagram sau clasicul Facebook, aceasta combinatie are mari sanse sa fie una de succes. Noul gadget, desi nu-l putem numi telefon, va fi comercializat asemeni smartphone-urilor in cel de al 4-lea trimestru al acestui an, prin intermediul operatorilor de telefonie.

Samsung galaxycamera-rear

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele